Het Volksfeest komt naar je toe

Geen Volksfeest dit jaar, maar op 12 september was het tóch een beetje feest in Keppel en Eldrik. Het jubileumboek werd op 500 adressen uitgedeeld en dat gebeurde in stijl. Na het traditionele slaan van het vaandel gingen commissieleden, bielemannen en schutterskoning van deur tot deur om alle bewoners een exemplaar te overhandigen. De avond ervoor werd het eerste jubileumboek overhandigd aan baron en barones Van Lynden op kasteel Keppel, met feestelijke muziek van fanfare Olden Keppel.

jubileumboek Volksfeest Keppel en Eldrik

Duurzaam drukwerk, minder inkt en meer kleur

Het jubileumboek Volksfeest Keppel en Eldrik is begin deze week naar de drukker gegaan, en ligt nu op de pers. Gisteren zijn wij wezen kijken om de eerste gedrukte pagina’s te beoordelen. Regine was voor het eerst bij drukkerij Kempers, en kreeg van Bas informatie over de gifvrije inkt en het duurzame productieproces. Wat houdt dat precies in? Bij Kempers wordt gedrukt met een waterloos offset systeem. Dat is veel minder belastend voor het milieu omdat je daarmee niet alleen enorm bespaard op water, maar ook op papier en inkt. Daarbij komt nog dat er gedrukt wordt met plantaardige inkten. En de drukplaten worden zonder chemicaliën gemaakt. Gaat dit alles niet ten koste van de kwaliteit? Nee, integendeel, de kleurkracht en scherpte zijn uitstekend. Daar worden wij blij van, van mooi gedrukt èn ‘groen doen’, dat voelt goed.

een groene drukplaat komt uit de ontwikkelmachine

Op zoek naar mooie, leuke, interessante foto’s en verhalen

Deze week kregen wij groen licht voor het uitwerken van het jubileumboek Volksfeest Keppel en Eldrik. En dat is mooi nieuws, zeker in deze Corona-tijd. Het is gelukt om de financiering rond te krijgen mede dankzij de bijdragen van een aantal plaatselijke sponsoren. Om er ‘een boek van ons allemaal’ van te maken wordt er nu op sociale media en mond-tot-mond een oproep gedaan aan alle inwoners: Heb je nog mooie, leuke, interessante foto’s of verhalen van het volksfeest? Stuur ons dan een berichtje via volksfeestkeppeleneldrik@gmail.com of lever in bij Sandra Derksen. Graag ontvangen wij jouw materiaal vòòr 13 juni.

Zelf een boek uitgeven, hoe doe je dat?

Vandaag spraken wij Raffaela over de ideeën voor haar kookboek. Zij weet precies wat voor soort boek het moet gaan worden, en wil het liefst alles in eigen hand houden. Niet om er winst op te maken, maar om geen concessies te hoeven doen, en haar gedroomde boek te realiseren. Zij wil het zelf uitgeven. Wat komt daar allemaal bij kijken, en hoe pak je dat het beste aan? Wij stuurden haar onderstaande link naar een artikel, dat in maart is gepubliceerd in de Volkskrant. Heel informatief, met vijf do’s en dont’s volgens zeven zelfuitgevers.

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/uitgeven-in-eigen-beheer-zo-voorkom-je-een-fiasco~bd8c5985/

illustratie: Martyn F. Overweel

Selectie beeldmateriaal jubileumboek

Het idee om een jubileumboek te maken voor het Volksfeest Keppel en Eldrik is opgepakt! Begroting en planning zijn gemaakt, subsidie is aangevraagd bij de gemeente Bronckhorst, en de beeldredactie is gestart. Vijf jaar terug is er al veel verzameld. Foto’s, herinneringen, documenten en krantenknipsels. Wat is leuk en bruikbaar, en wat niet?