Aglio Olio & Peperoncino

Eten en koken is voor Raffaela Amato ‘una passiona maggiore’ die in haar genen zit. Deze grote passie vormt de ziel van haar keuken en van dit boek. We hadden het al vaker over haar kookboek gehad, een droom die ze graag nog eens wilde realiseren. In 2021 lukte het haar om de verhalen te schrijven en de recepten te verzamelen die ze kwijt wilde, en zijn wij aan de slag gegaan met het ontwerpen en uitwerken van dit boek. Typografie, kleuren, papier en bindwijze zijn afgestemd op de ‘pure passie’ van Raffaela’s kookkunst, dus smaakvol en zonder opsmuk. Recepten zijn eenvoudig te volgen in een aantal stappen.

Van traditionele recepten en klassiekers tot aan zoete opwellingen; alle recepten uit dit boek zijn geïnspireerd op familiegerechten van de oude generatie. Hier en daar aangepast aan de culinaire uitspattingen van Raffaela. ‘Buon appetito!’

oplage: 1.000 ex. | formaat: 24 x 17 cm | pagina’s: 144 
papier: binnenwerk Magno Volume 1.1 opdikking 135 grs., omslag gesatineerd mc 150 grs. met matlaminaat, schutbladen Sirio Colorado Vermiglione 140 grs.
uitvoering: genaaid gebonden in papierband, 3 mm grijs bord, met rechte rug en kneep, band gelijk af met het binnenwerk
sticker: 120 grs zelfklevend papier met foliedruk Luxor xxx

recepten, tekst en fotografie: Raffaela Amato
illustratie cover: Jan Kellenaers
ontwerp en opmaak: Sandra Derksen i.s.m. Joanne van der Wal
productie: Speciaaldrukkerij Douma, Dokkum

ISBN 978 90 903 5278 7

Het boek is te bestellen bij Raffala Amato: www.amaggiore.nl.
Prijs € 27,50 (exclusief verzendkosten).

andere uitgaven