magazines examen vmbo Beeldende Vakken

Jaarlijks verschijnt een magazine bij het vmbo examen Beeldende Vakken. In de magazines staan allerlei kunstwerken die passen bij het thema, ter voorbereiding en inspiratie voor leerlingen. Op pagina 2 en 3 worden vier invalshoeken van het thema uitgelicht. Op de volgende pagina’s wordt dieper ingegaan op een aantal kunstwerken of kunstenaars, waarbij ook het proces aan bod komt. Op het aanvullende weblog zijn video’s en nog meer voorbeelden te bekijken, met korte toelichting en links naar bronmateriaal.

weblog In actie! (2024)

In het najaar van 2018 werd Sandra betrokken bij de vormgeving van magazine en weblog. Zij is na analyse van oude magazines en met input van het volgende jaarthema aan de slag gegaan met een nieuw en fris ontwerp. Uitgangspunten daarbij waren: een krachtige cover met prikkelend beeld, accent op de afbeeldingen en meer wit, duidelijk contrast tussen de verschillende spreads, een 2 en 3 koloms stramien voor voldoende variatie. En een lekker leesbare maar niet saaie letter. Dat werd de Museo Rounded, een moderne schreefloze letter met zachtronde uiteindes, speciaal ontworpen voor digitaal gebruik maar ook prima voor drukwerk.

De vormgeving van het weblog vloeide voort uit de nieuwe stijl, met heldere navigatie (kunstvoorbeelden per invalshoek gerangschikt) en op de overzichtspagina’s afbeeldingen die van onderaf aanschuiven bij het scrollen (op desktop).

magazines Tijd (2021), Natuur (2022), Vermaak (2023), In actie! (2024)
formaat: 29,7 x 21 cm | pagina’s: 8
bedrukking: full colour vellen offset
uitvoering: geniet gebrocheerd
in opdracht van: Stichting Cito, Instituut voor Toetsontwikkeling, Arnhem
ontwerp, vormgeving, beeldredactie en inhoudelijke bijdrage kunstvoorbeelden: Sandra Derksen

andere uitgaven